Voćne sadnice - Kruševac

Patuljasto i stubasto voće

Sadnice stubastog i patuljastog voća se mogu gajiti u malim vrtovima pa čak i u većoj saksiji smeštenoj na terasi. Neke vrste voća pored ukusnih i dekorativnih plodova mogu imati i izuzetno lepe listove i cvetove opojnog mirisa.

Sadnice stubaste jabuke

Stubaste jabuke odlikuje vrlo slabo granjanje i plod rađa vrlo blizu centralnom stablu. Brzo počinju da rađaju, već prve godine nakon sadnje i na neki način su i dekorativne. Sorte stubastih jabuka: Rumeno vreteno, Vesna, Zeleni dragulj, Kraljica čardaša...

Sadnice stubaste kruške

Stubaste kruške se mogu saditi pojedinačno ili vrlo blizu jedna do druge (0,5m-1m). Razgranatost im je veoma mala, ne orezuju se i mogu služiti i kao dekoracija. Mogu se uzgajati i u saksijama na terasama. Plodovi su srednje veličine, žute boje, prekriveni blagim rumenilom.

Sadnice stubaste trešnje

Stubaste trešnje su pogodne za obradu jer im visina u punoj rodnosti ne prelazi 2 metra. Patuljaste forme su niže i od 1metra. Kvalitet plodova ne zaostaje za ostalim sortama trešnje. Sazrevaju krajem juna.

Sadnice patuljaste višnje

Patuljsta višnja uglavnom se sadi kao ukrasno, plodovi su jestivi. Dostiže maksimalnu visinu od 1,5 metara i prečnik krošnje oko 1m. Moguće je saditi i u većim saksijama. Plod je krupan, okruglog oblika, tamno crvene boje. Sazreva polovinom jula.

Sadnice patuljaste kruške

Patuljasta kruška raste do 1 m visine. Plodovi su srednje krupni, klasičnog je oblika i čisto žute boje. Sadi se na rastojanju od oko 1 m. U slučaju pojavljivanja jačih bočnih grana treba ih skratiti na 10 cm dužine od stabla. Sazreva krajem avgusta.

Sadnice mini breskve

Mini breskva raste maksimalno u visinu do jednog metra. Plodovi su krupni, lepo obojeni, žutog mesa, nije zahtevna za održavanje, lako se oblikuje i reže. Sazreva krajem avgusta.

Scroll