Voćne sadnice - Kruševac

Voćne sadnice dunje i mušmule

Za zasade dunje treba odabrati glineno-peskovito tlo, koje se može navodnjavati. Sadnice dunje se mogu uspešno saditi tokom celog leta pa sve do kasne jeseni. Dunja se bere kada plodovi počnu da sazrevaju, treba ih pažljivo brati i ređati u gajbice da ne bi došlo so nagnječenja i oštećenja ploda.
Mušmula dobro podnosi hladnije krajeve i niske temperature, jer kasno cveta. Najbolje vreme za sadnju je jesen, zima ili rano proleće. Mušmula počinje da rađa treće ili četvrte godine od sadnje. Plod se najviše koristi u svežem stanju.

Sadnice dunje Leskovačka

Sadnice dunje Leskovačka

Domaća sorta, redovno i obilno rađa. Plod je obično jabučastog oblika, meso ploda je fine arome, kiselkasto. Pokožica je limun žuta. Zri tokom oktobra. Otporna je na bolesti i štetočine.

Sadnice dunje Vranjska

Sadnice dunje Vranjska

Vranjska dunja je domaća sorta, plodovi su jako krupni, mogu biti teški od 400g pa čak i do 1.5kg. Meso ploda je svetložuto i ne tako sočno. Pokožica je srednje debljine, žute boje i jakog mirisa. Bere se krajem oktobra.

Sadnice dunje Sampion

Sadnice dunje Šampion

Plod dunje "Šampion" može biti težine i 400g. Pokožica je žuta, meso ploda ne tako sočno. Odlikuje se dobrim prinosom. Zri u oktobru.

Sadnice musmule Rojal

Sadnice mušmule Rojal

Mušmula "Rojal" rađa obilno i redovno. Plodovi su okruglasti, stablo je srednje bujno. Sazreva krajem oktobra.

Sadnice domace musmule

Sadnice mušmule Domaća

Plod domaće mušmule je sitan do srednje krupan, kupastog oblika. Mana mu je što ima puno semenki u plodu, a malo mesa. Stablo je bujno, otporna je na mraz i sušu. Sazreva u oktobru mesecu.

Scroll