Voćne sadnice - Kruševac

Voćne sadnice lešnika

Voćne sadnice leske (lešnika) se posle oraha ubrajaju u najznačajnije jezgrasto voće. Dobro rađaju i na skromnijim zemljištima, a njihov plod je veoma zastupljen u industriji. Za podlogu se koristi izdanak i mečija leska.

Sadnice lesnik Istarski okrugli

Sadnice lešnika Istarski okrugli

Plod je krupan, okruglastog oblika, omotač je u ravni ploda, stablo je veoma bujno, osrednje rodnosti. Sazreva krajem avgusta, početkom septembra.

Sadnice lešnika Istarski dugi

Sadnice lešnika Istarski dugi

Plod je krupan, izduženog oblika. U grozdu se nalaze prosečno 3 do 5 plodova. Jezgro je žućkastobelo i ukusno.

Sadnice lesnika Ludolf

Sadnice lešnika Ludolf

Plodovi su krupni, okruglastog oblika. Jezgro je krupno i vrlo ukusno, jake arome. Sazreva tokom avgusta.

Sadnice lešnika Rimski

Sadnice lešnika Rimski

Plod krupan, okruglast, rebrast, neznatno izdužen. Zreli plodovi lako ispadaju iz omotača, ljuska je debela i teško se lomi. Popunjenost jezgra je 42%. Daje do tri ploda u račvici.

Sadnice lesnika Tonda Đentile

Sadnice lešnika Tonda Đentile

Raste u obliku žbuna, srednje je bujan. Jezgro je srednje krupnoće može biti oko 2,7 grama. Ljuska je tanka. Dobra osobina je što se može gajiti i u hladnijim krajevim jer je otporan na niže temperature. Sazreva krajem avgusta.

Sadnice lešnika Halski džin

Sadnice lešnika Halski Džin

Plod je veoma krupan, okruglasto koničnog oblika. Omotač je u ravni ploda ili malo duži. Ljuska je svetlo tamna, jezgro ukusno. Popunjenost jezgra je oko 36,5%. Plodovi do 5 komada u račvici. Cveta kasno, krajem januara., sazreva u septembru.

Scroll