Voćne sadnice - Kruševac

Voćne sadnice šljive

Šljiva je jedna od najpopularnijih voćnih sadnica u našem kraju. Zasadi se podižu na zemljištu vodopropusnom, laganom, humusnom. Zemljišta koja sadrže više od 10% kreča nisu pogodna za njeno uzgajanje. Preporučuje se jesenja sadnja. Sadnice miruju tokom zime, dobro podnose zimske mrazeve. Zemljište treba svake godine na odgovarajući način prihranjivati, krošnje orezivati, pa će i prinos biti zadovoljavajući.

Sadnice šljive Čačanska rana

Sadnice šljive Čačanska rana

Čačanska rana je stona, domaća sorta. Plodovi su krupni, mogu imati težinu i do 60g. Meso ploda je sočno, žuto i čvrsto. Pokožica je cveno-plave boje, plod je jajolikog oblika. Koštica se lako odvaja od mesa. Sazreva početkom jula.

Sadnice šljive Čačanska rodna

Sadnice šljive Čačanska rodna

Čačanska rodna je još jedna stona domaća sorta. Ona se odlikuje ne tako krupnim plodom , težine oko 28g, jajastog oblika. Meso ploda je sočno, žuto i čvrsto. Ova šljiva je slatkasto-nakiselog ukusa, aromatična i izuzetno kvalitetna. Pokožica je crvenkasto-plava. Koštica se lako odvaja od mesa ploda. Sazreva krajem avgusta.

Sadnice šljive Čačanska najbolja

Sadnice šljive Čačanska najbolja

Čačanska Najbolja je domaća sorta koja je stvorena u Institutu za voćarstvo u Čačku. Redovno i obilno rađa pri povoljnim vremenskim uslovima. Plod je srednje krupan do krupan, može biti težine i od 40-50g. Meso ploda je žuto, čvrsto, sočno, slatkasto-kiselkasto. Pokožica je tamno plava i srednje debljine. Koštica se lako odvaja od mesa. Sazreva krajem avgusta.

Sadnice šljive Čačanska lepotica

Sadnice šljive Čačanska lepotica

Plod je srednje krupan oko 40g težine. Meso ploda je sočno, čvrsto i slatko nakiselo. Meso je jako ukusno i aromatično, zelenkasto-žute boje. Pokožica je tamno-plava i tanka. Koštica se lako odvaja od mesa. Sazreva krajem jula i početkom avgusta.

Sadnice šljive Stenley

Sadnice šljive Stenley

Ovo je šljiva sa srednje krupnim plodovima, mogu imati težinu i do 40 g. Meso ploda je zelenkasto žuto, slatko, sočno i čvrsto. Pokožica je tamno plava . Koštica je krupna i ne odvaja se najbolje od mesa ploda. Sazreva krajem avgusta i početkom septembra.

Sadnice šljive President

Sadnice šljive President

Srednje bujna sorta koja obilno rađa. Plodovi su jako krupni, jajastog oblika, mogu imati težinu i do 70g. Meso ploda je žuto-zelene boje, sočno, slatkasto-kiselog ukusa. Vrlo su aromatične. Pokožica je ljubičasto smeđa. Koštica je velika i lako se odvaja od mesa. Sazreva početkom septembra.

Sadnice šljive Blue Free

Sadnice šljive Blue Free

Sadnice šljiva Blufri ima srednje krupan plod, plave boje. Ima dobru rodnost i lepo razvijeno stablo, krupan plod, preko 50 grama. Sazreva u avgustu.

Sadnice šljive Anna Spath

Sadnice šljive Anna Spath

Dobro rađa, srednje krupne do krupne plodove, od 25-40g . Plodovi su okruglo ovalni. Meso ploda je zeleno-žuto, sočno i slatko-nakiselo. Pokožica je plavo-crvenkasta. Koštica se dobro odvaja od mesa ploda. Sazreva početkom septembra.

Sadnice šljive Opal

Sadnice šljive Opal

Sorta šljiva Opal ima srednje krupne plodove, žute boje mesa i čvrstoće. Ukus je slatko-kiselkasti, boja ploda crvena ili ljubičasto-plava. Sazreva polovinom jula.

Sadnice šljive Valor

Sadnice šljive Valor

Meso je žuto i veoma ukusno. Pokožica je crvena. Plodovi su srednje krupni. Koštica se lako odvaja od mesa. Sazreva u julu.

Sadnice šljive Grosse di Felicio

Sadnice šljive Grosse di Felicio

Plod može imati težinu i oko 150g. Meso ploda je zeleno-žute boje, čvrsto i sočno. Pokožica je tamno plava. Zri polovinom septembra.

Scroll