Voćne sadnice - Kruševac

Voćne sadnice višnje

Zasadi višnje se obično podižu na blagim padinama koje su okrenute istoku, jugo-istoku i jugu. Dobro podnosi zimske mrazeve. Najvežu osetljivost pokazuje par nedelja pre cvetanja. Zasad treba podići na peskovito ilovastom, ili glinenom tipu. Preporučuje se jesenja sadnja na zemljištu koje je tokom leta dobro obrađeno i oplemenjeno mineralima.

Sadnice visnje Sumadinka

Sadnice višnje Šumadinka

Šumadinka je domaća sorta višnje, rano počinje da rađa, redovno i obilno. Otporna je na mraz i sušu. Meso ploda je srednje čvrsto, pokožica je tamno-crvena, a sok rubin crvene boje.

Sadnice visnje Oblacinska

Sadnice višnje Oblačinska

Oblačinska višnja je domaća sorta višnje. Karakterišu je sitni plodovi, meso je sočno, kiselo slatkasto, i aromatično. Pokožica je ruž crvena. Dobre osobine ove sorte su dobra otpornost na kasni mraz i na sušu. Sazreva krajem juna i početkom jula meseca.

Sadnice višnje Keleris 14

Sadnice višnje Keleris 14

Plod je srednje krupnoće, meso ploda je kiselo i prijatne arome. Stablo je male bujnosti, uspravne krune sa dosta sitnih oborenih grana. Cveta kasno. Samooplodna je i odlične rodnosti. Sazreva početkom jula.

Sadnice višnje Keleris 16

Sadnice višnje Keleris 16

Plodi je srednje krupnoće, tаmnocrvene boje i lаko ih je odvojiti od stаbljike. Dobro i redovno rađa. Stаblа su srednje visoka, sаmooplodna sortа. Sazreva krajem juna.

Sadnice visnje Erdi Botermo

Sadnice visnje Erdi Botermo

Samooplodna sorta, lako se odvaja od ploda. Plod je srednje krupnoće, masa ploda 5-6 grama, pokožica je suva, sjajna, veoma privlačne borde boje, meso je umereno čvrsto, sočno, tamnocrveno, slatko-nakiselo. Bere se početkom druge polovine juna.

Scroll