Voćne sadnice - Kruševac

Voćne sadnice breskve i nektarine

Breskva je voćka koja traži veću količinu vode tokom proleća u vreme rasta letorasta, plodova. Zemljište bi trebalo da bude rastresito, vodopropusno,peskovito-ilovasto. Sadnja se obavlja u jesen ili u rano proleće. Prilikom sadnje treba birati samo dobro razvijene sadnice. Parcele koje su okrenute prema zapadu omogućavaju ranije sazrevanje plodova. Breskva pun rod daje tek posle 5. godine, a stablo aktivno rađa 12-15 godina.
Nekatarina ne voli hladne zime, temperature ispod -10˚C. Zemljišta moraju biti lagana, peskovito-ilovasta. Zemljište se mora dobro obraditi i prihraniti kako bi se sadnice uspešno primile, i mogle da daju dobar prinos. Sadnja se obavlja kasno u jesen, dobro razvijenim jednogodišnjim sadnicama.

Sadnice breskve Red Heven

Sadnice breskve Red Heven

Plod srednje krupan do krupan, okrugao pokožica srednje maljava, intenzivno žuta, sa sunčane strane jarko crvena. Meso je žuto, srednje čvrsto, sočno, vrlo ukusno, odvaja se od koštice. Sazreva krajem jula i početkom avgusta.

Sadnice breskve Early Redhaven

Sadnice breskve Early Redhaven

Plod je srednje krupan, okruglog oblika, neznatno zašiljen pri bradavici. Pokožica ima žutu osnovnu boju prekrivenu rumenilom na osunčanoj strain. Meso je žute boje, čvrsto, dobrog ukusa. Sazreva krajem jula.

Sadnice breskve J.H Hale

Sadnice breskve J.H Hale

Plodovi su srednje krupni. Meso je belo, slatko i sočno. Sazreva krajem avgusta.

Sadnice breskve Springkrest

Sadnice breskve Springkrest

Boja pokožice je žuta, prekrivena do dve trećine površine crvenom bojom. Meso žuto, čvrsto, sočno, ukusno i kvalitetno.

Sadnice breskve Diksired

Sadnice breskve Diksired

Plod je srednje krupan, loptastog oblika sa malo izraženim vrhom. Osnovna boja je narandžasta sa crvenom bojom koje prekriva skoro ceo plod. Meso je žuto, čvrsto, kvalitetno, prijatnog ukusa. Sazreva u drugoj polovini jula.

Sadnice breskve Fayette

Sadnice breskve Fayette

Plod je krupan, okruglog oblika sa izraženom brazdom, slabo prekriven finim dlačicama. Meso je žute boje, blago crvenkasto oko koštice, čvrste teksture. Sazreva početkom septembra.

Sadnice breskve Red Top

Sadnice breskve Red Top

Plod je okrugao do jajast, srednje krupnoće, meso je žute boje, veoma čvrsto, sočno i dobrog. Koštica se odvaja od mesa. Sazreva početkom avgusta.

Sadnice breskve Suncrest

Sadnice breskve Suncrest

Plod je srednje veličine, okruglog oblika. Pokožica je žute boje a u procesu sazrevanja dobije crvenu boju preko 70% površine ploda. Meso ploda je žute boje, čvrsto, sočno i slatkog ukusa. Sazreva polovinom avgusta.

Sadnice nektarine Fantasy

Sadnice nektarine Fantasy

Plod joj je srednje krupan do krupan, jajastog oblika, sa pokožicom jarkocrvene boje, meso je narandžastožuto, čvrsto i sočno, slatkonakiselog ukusa. Sazreva polovinom avgusta.

Sadnice nektarine Caldesi 2020

Sadnice nektarine Caldesi 2020

Plod je srednje krupan, okruglog oblika. Pokožica je bledozelenkaste osnovne boje, koja je na 80-90% površine prekrivena dopunskom sjajnocrvenom, meso je beličastozelenkasto, čvrsto i prijatnog ukusa. Sazreva početkom avgusta.

Sadnice nektarine Independance

Sadnice nektarine Independance

Plod je ovalnog oblika. Osnovna boja pokožice je zlatna, a prekrivena je tamno-crvenom bojom, meso je vrlo čvrsto, veoma dobre teksture i ukusa. Ova nektarina nema košticu. Sazreva početkom jula.

Sadnice nektarine Stark Redgold

Sadnice nektarine Stark Redgold

Sadnice nektarine Stark Red Gold daju krupne plodove okruglog oblika, sjane pokožice prekrivene crvenom bojom, meso je žuto boje blago crveno uz košticu, srednje čvrsto, sočno, slatko-nakiselog ukusa. Odvaja se od koštice. Sazreva polovinom avgusta.

Sadnice nektarine Nektared 4

Sadnice nektarine Nektared 4

Plodovi su krupni, okrugli i crvene boje. Meso je žute boje, srednje čvrsto i dobrog kvaliteta. Nectared 4 je sorta koja sazreva početkom septembra.

Sadnice nektarine Flavortop

Sadnice nektarine Flavortop

Plod je krupan, ovalan, dobrog izgleda. Osnovna boja pokožice je žuta, a prekrivena je dopunskom crvenom, meso je žute boje, čvrsto, slatko i sočno. Koštica se ne odvaja od mesa. Sazreva početkom avgusta.

Scroll