Voćne sadnice - Kruševac

Voćne sadnice jabuke

Za zasade jabuka treba birati osunčane terene, zaštićene od direktnog udara vetra, i terene sa blagim nagibom kako bi suvišna voda oticala. Potrebno je obratiti posebnu pažnju na oprašivače i razmak između sadnica. Najbolje je sadnju izvršiti u jesen. Bilo bi poželjno da jame budu dovoljno velike kako bi koren mogao pravilno da se razvija. Plod jabuke počinje da sazreva krajem leta i tokom jeseni. Rezidba se obavlja u stanju mirovanja, kasna jesen. Mrazevi mogu uticati na prinos voćke. Posebno su opasni pozni mrazevi koji mogu da oštete pupoljke, cvetove. Tako da je najbolja zaštita od mrazeva pravilan izbor sorte.

Sadnice jabuke Top Red

Sadnice jabuke Top Red

Plodovi su krupni od 180-250g. Kožica je crvene boje, a meso slatko, hrskavo i sočno. Sazreva početkom septembra.

Sadnice jabuke Fuji 1

Sadnice jabuke Fuji 1

Visokorodna sorta koju odlikuje veoma sočno i slatko meso , hrskavo i aromatično. Plod je žuto-zelen prošaran narandžasto- žutom i crvenom bojom. Veličina ploda je od 150-180g. Sazreva u drugoj polovini oktobra.

Sadnice jabuke Melrose

Sadnice jabuke Melrose

Plod je krupan, meso ploda je žućkaste boje i sočno. Kožica je svetlo crvena. Sazreva početkom oktobra.

Sadnice jabuke Summer Red

Sadnice jabuke Summer Red

Plod je vrlo krupan, loptasto izdužen. Pokožica je debela i sjajna, osnovna boja ploda je crvena sa belim mesom i blago kiselkastim ukusom.

Sadnice jabuke Elstar

Sadnice jabuke Elstar

Rano prorodi i dobro rađa. Plod je srednje krupan. Osnovna zlatnožuta boja pokožice prekrivena je prugastim crvenilom. Meso ploda je dosta čvrsto, blago nakiselo i aromatično. Sazreva krajem avgusta.

Sadnice jabuke Zlatni delišes Clone B

Sadnice jabuke Zlatni delišes Clone B

Plod je srednje krupan do krupan, konusnog oblika sa blago izraženim rebrima. Pokožica ploda je zeleno-žute boje u vreme berbe, a kasnije postaje limun žute boje. Meso ploda je belo, sočno, prijatne arome i mirisa. Sazreva sredinom septembra.

Sadnice jabuke Zlatni delišes Clone Reinders

Sadnice jabuke Zlatni delišes Clone Reinders

Plodovi krupni, zlatno-žute boje. Meso je čvrsto, sočno, slatko, aromatično.

Sadnice jabuke Ajdared

Sadnice jabuke Ajdared

Jabuka krupnog ploda, lepog okruglog oblika i što je najvažnije daje visoke prinose. Pogodna je za plantaže. Meso je sočno, žuto, a kožica crvena.

Sadnice jabuke Greni Smit

Sadnice jabuke Greni Smit

Prepoznatljiva je po krupnoći ploda i po zelenoj boji poput trave. Meso ploda je belo, sočno, hrskavo. Sazreva krajem oktobra.

Sadnice jabuke Gloster

Sadnice jabuke Gloster

Meso je blago aromatično i veoma sočno, slatkasto-kiselkasto. Plodovi su krupni, zelene boje sa crvenim pramenovima. Počinje da sazreva krajem septembra i početkom oktobra.

Scroll